sunnuntai 19. elokuuta 2012

Kesäkurpitsakeitto

Kesäkurpitsakausi on parhaimmillaan - ainakin vanhempieni puutarhassa. En ole oikeastaan koskaan pitänyt kyseisestä kasviksesta , mutta kotona käydessä sain maistaa todella hyvää kesäkurpitsakeittoa. Ohjeen alkuperästä en tiedä, mutta tässä se tulee suurpiirteittäin:
Keitä kaksi paloiteltua kesäkurpitsaa (tai sitten yksi valtava) ja sipuli vähässä vedessä pehmeäksi. Sekoita 2dl kermaa ja 2 kananmunaa keskenään. Kaada pehmenneet kasvikset liemineen seoksen sekaan ja soseuta. Mausta. Maku on mieto ja pehmeä, joten keitosta saa muokattua oman mielen mukaisen helposti. Itse käytin chiliä, valkopippuria ja suolaa. Kokeilemisen arvoinen keitos!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti