tiistai 28. elokuuta 2012

Aamupalapiiras

Joskus kaupassa käynti tuntuu ylitsepääsemättömän ärsyttävältä, varsinkin jos jokin asia on kesken. Eilen oli tällainen päivä, enkä halunnut lähteä kesken wärkkäilyjeni mihinkään. Nämä päivät ovat itseasiassa hauskoja kokkailun osalta, koska silloin on keksittävä ruokaa niistä aineista mitä on (olen tainnut kirjoittaa tästä aikaisemminkin..). Eilen kaappeihin kurkistelujen tuloksena päädyin kokkailemaan sienirisottoa. Viime syksyn mustatorvisieniä ja suppilovahveroita löytyi vielä purkillinen kuivattuna, joten ne oli aikakin käyttää pois. Täydellistä risottoa ei ruoasta tullut, sillä täysjyväriisi ei turpoa samalla tavalla, mutta maittavaa kuitenkin. Kaapista sattui vielä löytymään salaattijuustoa ja ikkunalaudalta basilikaa - loistavaa. 

Olen niitä ihmisiä, jotka syövät samaa ruokaa vain kerran. Meillä ei siis säilötä pakkaseen valmisruokaa (varsinkaan kun sinne ei mahdu) vaan kaikki syödään kerralla pois. Jos ruokaa jää yli, pitää siitä keksiä jokin uusi ruokalaji. Eilen kyseinen prosessi muunsi päivän risoton illan sienipasteijoiksi - ovelaa :)

Pasteijoiden lisäksi oli keksittävä myös pakasteesta yli jääneille (se on todellakin aivan täynnä) raparpereille käyttötarkoitus. Mieleni teki raparperipiirakkaa ja nimenomaan rahka-raparperipiirakkaa. Loistava ohje löytyi Vanhiljataivaan sivuilta (Kiitos!), jonka ansiosta tänä aamuna aamupalalautaselta löytyi palanen suussa sulavaa piirakkaa :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti