lauantai 11. elokuuta 2012

Aioli

Espanjasta jäi mukaan muutakin kuin aikaisemmin esittelemäni Ian Mosh hame - himo Baskimaan herkkuihin. Baskimaassa tapakset kulkevat eri nimellä (pinzo) ja tänään oli hyvä hetki palata niiden pariin. Patonkia, valkohomejuustoa, kartitsanlihapullia...Herkutellessa tuli mieleeni jakaa aivan loistava majoneesiohje, joka tekee aiolin valmistamisesta helppoa.

2,5 dl öljyä
2 tl sinappia
2 tl viinietikkaa
1/6 tl suolaa
1/6 tl mustapippuria
1 kananmuna
2 valkosipulinkynttä

Tärkeää on että kanamuna ja öljy ovat samanlämpöisiä (itse säilytän molemmat huoneenlämmössä) jotta majoneesi onnistuu. Toinen tärkeä seikka on sauvasekotin ja sille sopiva astia. Astian pitää olla kapea ja korkea, sellainen johon sauvasekoitin juuri mahtuu leveyden suhteen. Kolmas oleellinen asia on sauvasekottimen laittaminen ensin astiaan, terä pohjalle saakka, ennen kuin koneen käynnistää. Nosta sekoitinta pohjalta ylöspäin ja huomaat että majoneesi alkaa heti valmistua. Surraa pari kertaa edestakaisin ja majoneesi on valmista. Nautinnollisia hetkiä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti