maanantai 1. lokakuuta 2012

Toivoton maanantai

Mökkiviikonlopun jälkeen on taas palattu arkeen ja byrokratian pariin. Koko päivä on ollut asioiden selvittelyä ja soittelua, joka on saanut silmäni vuotamaan toivottoman tytön kyyneliä. Onneksi tunteet tulee ja menee, jonka lisäksi niihin pystyy vaikuttamaan omilla ajatuksilla. Jätänkin siis nämä ajatukset tältä päivältä taakseni ja keksityn niihin, jotka saavat suupieleni ylöspäin.

Kaupungissa huomaan usein katselevani ikkunasta ulos, mutta näkymässä on lähinnä vastapäisen talon ikkunat. Kaupungilla liikkuessakaan ei aina aukene kuinka pitkällä syksyn väriloisto on, jonka takia syksyinen luonto lukeutui viikonlopun parhaaseen antiin. Väistämättä hymyilyttää myös muisto kaksivuotiaan kummityttöni kanssa leikitystä soutuleikistä, jossa riitti kun osasi laulaa sanat soutaa, soutaa edestakaisen liikkeen lomassa. Lähemmin ajateltuna viikonloppu oli täynnä ihania hetkiä, jolla kompensoida maanantain synkkyys: sohvaperunailta ystävän kanssa, perhepäivällinen, G+M kokeilun loppuminen isin kokkaamaan perunamuusiin, peurapaisti, rakkaudella lämmitetty rantasauna, kylmä järvivesi..

Elämässä on niin paljon pieniä hyviä hetkiä, jotka joskus meinaavat jäädä yhden huonon hetken jalkoihin. En suostu siihen. The little things.

2 kommenttia: