maanantai 22. lokakuuta 2012

Martat ja Nörtit

Noin vuosi sitten etsiskelin Helsingistä jonkinlaista harrastusta, jossa kohtaisivat yhteisöllisyys ja yhdessä tekeminen. Aikani tutkiskeltua erilaisia vaihtoehtoja päädyin tutustumaan tarkemmin Marttoihin ja sitä kautta erilaisiin marttayhdistyksiin, joita pääkaupunkiseudulla on runsaasti. Halusin nuorekkaaseen, aktiiviseen yhdistykseen ja sain vinkin, että voisin käydä tsekkaamassa Anarkistimarttojen toimintaa. Nimi Anarkistimartat tuntui itselleni vieraalta, mutta päätin tutustua tähän oudonnimiseen porukkaan. Ensimmäisessä tapaamisessa Kumpulan kylätilassa tapasin joukon eri-ikäisiä naisia, jotka olivat vastaanottavia, innostuneita ja aktiivisia - epäilyni nimen suhteen hälvenivät ja päätin ryhtyä anarkistimartaksi.

WÄRKfest saapui tietoisuuteeni viime keväänä, kun eräs kaverini kertoi olevansa järjestämässä tee-se-itse -kulttuurin festivaalia ja ajatteli, että voisin olla kiinnostunut aiheesta. Kävin haistelemassa ensimmäisessä tapaamisessa mistä oikein on kyse ja innostuin sinne kokoontuineista ihmisistä ja ideoista niin, että päätin olla mukana tulevasssa WÄRKfestissä tavalla tai toisella. Asiasta innostuneena mainostin tapahtumaa marttayhdistyksemme jäsenille ja löysin mukaani seitsemän motiovoitunutta wärkkääjää.

Suoraan sanottuna, koko tapahtuman idea ja idean mahtavuus aukenivat vasta itse tapahtumassa. Altpartyn juurille rakennettu WÄRKfest kokosi saman katon alle ehkäpä harvemmin kohtaavat käsityöihmiset ja koodaajat, erään lööpin mukaan martat ja nörtit. Oma ajatuksemme oli opettaa halukkaille virkkausta, matonkuteiden leikkausta, langan kehruuta ja nappikorujen valmistusta, sekä antaa ideoita miten vanhasta voi tedä uutta. Viereisellä pajalla sai tussimaalata oman lack-pöydän, toisella puolella tutustua vanhojen turvavöiden ja hinausliinojen uuteen elämään, toisaalla rakentaa oman tussirobotin tai tehdä oman pala-animaation! Verkostoitumista, ideointia, tietojen ja taitojen vaihtamista, yhteisöllisyyttä ja intohimoisia harrastajia!!!

Itse jäin pohtimaan sitä, kuinka samanlaisia intohimoiset harrastajat lopulta ovat, martat ja nörtit. Kirjoita lempisanasi.
3D tulostus käynnissä.
3D tulostetut Yodat 


Lapsuuden muistoihin pelaamalla.
Nappikoruja (pitsinen)

Energiankulutusindikaattori.

2008, 2009 ja 2010 vuosien sademäärät, sekä lumen määrät maaliskuussa (Cooking data).

Vanhat villapaidat ja -sukat langaksi, höysteeksi koirankarvoja.

Virkkauskoulu.

Tuunatut pöydät ilmestyvät katukuvaan vuoden sisällä (nuorisoasiainkeskus).

 Filminauhasta, matonkuteista ja napeista wärkättyjä rannekoruja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti