tiistai 8. tammikuuta 2013

Ylijäämäriisi

Flunssaa ei voi voittaa kuin sairastamalla se. Täällä sitä siis taas ollaan levossa, vaikka vältyinkin antibiooteilta. Päänsärky on hidastanut liikkeitä huomattavasti, mutta päätin siitä huolimatta koota itselleni jotain syötävää jääkaapin kätköistä. Sunnuntain aterian ylijäämäriisi halusi tulla syödyksi ja tiesin pakkasessa olevan pussillisen katkarapuja. Jääkaapista vielä porkkana ja mitäs sitten tehtäisiin? Paistettua riisiä? Voisiko se maistua hyvältä itse tehtynä... Selailin hetken nettireseptejä ja päätin kokeilla. Pannulle tilkka öljyä (ja ihan hitunen voita :), raastettua inkivääriä, valkosipulia ja chiliä - hieman sulaneet katkaravut sekaan ja hetki sekoittelua. Sitten kaksi kananmunaa pannulle paistumaan pehmeäksi munakokkeliksi, jonka jälkeen mukaan riisi, porkkanaraaste ja vähän kalakastiketta. Lisäsin vielä valkopippuria, sitruunamehua ja soijakastiketta mausteeksi. Arvosanaksi annan 10-, joka koostuu ruoan helposta ja nopeasta valmistamisesta, sekä flunssalla ja nälällä höystetyn makuaistin arviosta :D



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti