keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Flunssakeitto

Tänään teki mieli tehdä jotain mausteista ruokaa, joka antaisi ympärillä hiipiville flunssapöpöille kyytiä. Löysin reseptivihosta joskus talteenotetun kanakeiton ohjeen, joka kuulosti juuri etsimältäni ruoalta ja suuntasin kauppaan. Jos liemessä on inkivääriä, chiliä, valkosipulia ja currytahnaa, ei keitosta voi tulla pahaa :) Lisäsin keitto-ohjeeseen perunoita ja jätin purjon pois, sekä tuoreen sitruunaruohon sijaan käytin kuivattua, joka tuntui toimivan hyvin. Ensi kerralla heitän joukkoon hitusen enemmän chiliä ja tuorebasilikaa, mutta hyvältä maistui näinkin!


Mausteinen kirkas kanakeitto (4 annosta)

2 rkl öljyä
2 tl punaista currytahnaa
1 sitruunaruoho tai 1-2 tl sitruunaruohotahnaa
pala tuoretta inkivääriä
2 valkosipulinkynttä
2 kaffirilimetin lehteä
1/2 tl chilijauhetta (käytin puolikkaan tuoreen)
1 l vettä
400 g broilerin filesuikaleita
(1/2 purjosipuli)
2 paprikaa
200 g parsakaalia
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1 dl tuorebasilikaa

Kuumenna öljy isossa kattilassa, lisää currytahna, paloiteltu sitruunaruoho, inkivääri, viipaloitu valkosipuli, limetin lehdet ja chili. Kuullota mausteita hetki ja lisää vesi. Kiehauta ja lisää broilerisuikaleet (ja perunat). Anna keitoksen poreilla kevyesti 15 minuuttia ja lisää sitten purjon ja paprikan suikaleet sekä parsakaalinnuput. Jatka keittämistä noin 10 minuttia ja tarkista maku. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Viimeistele basilikalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti