lauantai 5. tammikuuta 2013

Piristyslätyt

Terveisiä sairastuvalta.. Eilen alkanutta kurkkukipua ja yskää on tänään hoidettu kanelin, hunajan, timjamin, oreganon, inkiväärin, valkosipulin ja sitruunan avulla. Kaneli oli itselleni ihan uusi tuttavuus kurkkukipuun (Terveyden kiinalainen käsikirja), mutta todella maukas kaveri hunajalle :) Viime keväänä opittu valkosipuli/inkivääri-hunaja-sitruuna -juoma on ollut jälleen ahkerassa käytössä flunssan karkoitukseen ja persilja-oregano-timjami -juomalla toivon välttäväni antibiootit, niiden tulehdusta hoitavien ominaisuuksien avulla.

Sairastaminen on tylsää sekä epämukavaa, joten pienet ilot tuovat päivään valoa. Tänään sellaiseksi osoittautuivat lätyt! Sydänpannu pääsi tositoimiin, kerma muuttui vaahdoksi ja pakastimesta kaivettiin terveisiä kesältä mansikoiden muodossa. Omasta mielestäni lätyt ovat parhaimmillaan voissa paistettuna, suoraan pannulta ja kevyesti päälle ripotellun sokerin kera, mutta kermavaahdon ja mansikoidenkin kera ne maistuvat aikas hyviltä ;)








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti