perjantai 21. syyskuuta 2012

Salainen marttaystäväni

Aamupostissa odotti tänään iloinen yllätys: Salaisen marttaystävän paketin saapumisilmoitus! Aurinko paistoi siniseltä taivaalta, kun lähdin kohti lankakauppaa ja postia. Huomasin matkalla, että päässäni pyöri jälleen monta asiaa joita voisin juuri sillä hetkellä olla tekemässä tai oikeastaan pitäisi olla tekemässä.. Tiedostettuani tuon ajatusten mylläkän siirsin huomioni ympäristöön ajatusten sijaan: en ole pitkään aikaan pannut merkille kuinka kukkamaat ovat edelleen täynnä väriloistoa (kiitos Helsingin kaupungin puutarhureille) ja kuinka linnut livertävät puissa. Kaunista.

Postissa minua siis odotti ruskea paketti, jonka avaamista odotin innokkaana. Olin jo aikaisemmin syksyllä saanut viestejä salaiselta marttaystävältäni sähköisen postikortin, sekä blogikommentin muodossa. Kotona teipit saivat kyytiä ja alle minuutissa paketin sisältö oli ihasteltavissani. Salainen marttaystäväni eli SMY on seurannut blogiani, joka oli antanut hänelle inspiraation paketin sisällön kokoamiseen. Kokkailuja varten sain pussillisen maa-artisokkia, jotka oli pakattu SMY:n äidin tekemään pussiin - sain siis itsetehdyn monikäyttöisen hedelmäpussin! Mukana oli myös monta ruokaohjetta, joista ensimmäiset rakentuivat maa-artisokkien ympärille. Maa-artisokkakeitto on entuudestaan maistuva tuttu, mutta maa-artisokkagratiini sekä maa-artisokkapiirakka, johon paketista löytyi myös kuivattua timjamia, eivät. Ihana SMY:ni oli myös huomannut gluteeniton-maidoton ruokavaliokokeiluni blogista ja oli hieman huolissaan maa-artisokkaohjeiden maito-osuuksien korvaamisesta. Ei huolta, kyllä siihen jotain keksitään :) Mukana oli myös gluteenittomien ja maidottomien herkkumuffinien ohjeet ihanan värikkäillä muffinivuoilla varustettuna - näitä täytyy kokeilla pian!

Kokkailupuolen lisäksi paketista löytyi hamppulankainen tiskirätti. Uskomatonta sinänsä, koska mietin juuri viime viikolla, että olisi kiva hankkia uusi, neulottu tiskirätti! Arvoitukseksi jäi, onko hamppurätti SMY:n itse kutoma? Kaikkien näiden lisäksi mukaan oli vielä mahtunut tarvikepaketti heijastin-nallen tekemiseen, sekä voikukka-takiais teetä! Kiitos salainen marttaystäväni, you made my day :)


6 kommenttia:

 1. Ihanaa, että paketti pääsi perille eivätkä artisokatkaan näytä homehtuneiltä (toinen huolenaiheeni maidottomuutesi lisäksi).

  Jäi postituskiireessä kerrottua, että tiskirätti tosiaankin on omaa käsialaani. Olen hurahtanut bambu- ja hamppulankaisten tiskirättien neulomiseen. Ne ovat mukava "yhdenillanprojekti", jota näperrellessä voi hyvällä omatunnolla istua sohvan nurkassa ja vaikka tuijotella telkkaria ;-)

  Iloista viikon alkua ja sadesäästä huolimatta mukavaa syksyn jatkoa!

  t. SMY'si

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelinkin, että se varmaan on omaa käsialaa ja loistava idea - täytyy käydä uudelleen lankakaupassa :) Löysin maidottoman ruokakerman, joten katsotaan josko saisin tänään maa-artisokkakeiton loihdittua.

   Ihanaa syksyä!

   Poista
 2. Onpa kivoja asioita löytynyt paketista. Maa-artisokkaa pitäisi itsekin joskus rohkaistua kokeilemaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin! Ja voin suositella tuota voikukka-takiasteetä, on todella hyvää!

   Poista
 3. Kaurakerma eli rypsiöljyä ja kauraa toimii ainakin hyvin kerman korvikkeena. Ihana paketti on luoksesi saapunut, odottelemme siis heijastinnallea?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään kokeilin tuota kaurakermaa ensimmäistä kertaa ja sopi ainakin jauhelihakastikkeseen, joten huomenna kauppaan niin saan maa-artisokkakeittoa. Ja heijastinnalle - hyvä muistutus, varsinkin kun pimeys on alkanut taas laskeutua aikaisemmin.

   Poista