Kiinnostuneille kokkaajille lyhyt info eli kana ensin huuhdeltiin ja kuivattiin niin sisältä kuin ulkoakin, jonka jälkeen nahan alle työnnettiin erilaisia tuoreyrttejä sekä suolaa. Kanan sisälle sitruuna halkaistuna, laakerin lehtiä ja rosmariinin oksia. Sen jälkeen kana sidottiin kunnolla (lihaa ei saisi jäädä näkyviin) ja siveltiin kana oliiviöljyllä pinnalta. Sitten tulee se kikka mitä en itse ollut aiemmin kuullut. Eli uuni lämmitettiin 225 asteeseen, jonne laitettiin myös uunivuoka. Kun vuoka oli kuumennut sille kaadettiin vähän öljyä ja aseteltiin kana ensin toiselle kyljelle, viisi minuuttia uunissa. Sen jälkeen toiselle kyljelle ja sama viisi minuuttia paistoa. Sitten rintapalat ylöspäin ja tunti, jonka jälkeen Bon appetit! Ainut miinus oli se, että paistovuoka uunissa ilman kantta aiheutti aikamoisen käryn roiskuvan rasvan takia. Lopussa tajusin peittää sen foliolla. Tästä oppineena aion kokata tätä uudelleen, folion alla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti