lauantai 12. toukokuuta 2012

Kanaa Jamien tapaan

Oikeastaan viimeinen silaus onnistumisblogin aloittamiseen oli viimeviikkoinen kokkauskokeilu, joka meni nappiin. Olen pitkään kärsinyt kokkauksen suhteen inspiraation puutteesta, mutta törmättyäni Jamie Oliverin ohjeeseen kokonaisen kanan valmistamiseta päätin kokeilla miten se sujuisi. Ensinnäkin on sanottava että kokonaista kanaa oli hauska käsitellä. Erilaisten yrttien, suolan, pippurin ja öljyn kanssa läträäminen oli kaikkia aisteja stimuloiva kokemus - suosittelen!

Kiinnostuneille kokkaajille lyhyt info eli kana ensin huuhdeltiin ja kuivattiin niin sisältä kuin ulkoakin, jonka jälkeen nahan alle työnnettiin erilaisia tuoreyrttejä sekä suolaa. Kanan sisälle sitruuna halkaistuna, laakerin lehtiä ja rosmariinin oksia. Sen jälkeen kana sidottiin kunnolla (lihaa ei saisi jäädä näkyviin) ja siveltiin kana oliiviöljyllä pinnalta. Sitten tulee se kikka mitä en itse ollut aiemmin kuullut. Eli uuni lämmitettiin 225 asteeseen, jonne laitettiin myös uunivuoka. Kun vuoka oli kuumennut sille kaadettiin vähän öljyä ja  aseteltiin kana ensin toiselle kyljelle, viisi  minuuttia uunissa. Sen jälkeen toiselle kyljelle ja sama viisi minuuttia paistoa. Sitten rintapalat ylöspäin ja tunti, jonka jälkeen Bon appetit! Ainut miinus oli se, että paistovuoka uunissa ilman kantta aiheutti aikamoisen käryn roiskuvan rasvan takia. Lopussa tajusin peittää sen foliolla. Tästä oppineena aion kokata tätä uudelleen, folion alla. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti