keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Erilainen lasagne

Epäilen että Töölössä asustaa kokkauskeiju, joka käy välillä  ripottelemassa ajatuksiini inspiraatiopölyä. Toissaviikolla lopputuloksena oli kokonaisen kanan valmistaminen ja tällä viikolla kaikki lähti eilen ystävältä saadusta hirvenjauhelihasta. Pöydällä oli jo tarvikkeet lihapullataikinaa varten, mutta päätinkin tehdä pitkästä aikaa spagettia ja jauhelihakastiketta. Vähän öljyä ja valkosipulia pannulle kuumenemaan ennen hirvi-sika-nauta seoksen lisäämistä. Ikkunalta hieman basilikaa ja meiramia, maustehyllyltä mustapippuria, kuivattua chiliä ja suolaa. Kun jauhelihakastike alkoi olla muhimisvaiheessa lenteli aikaisemmin mainitsemani keiju ylleni ja tipautti pölyä - lasagnea! 

Ei kun juoksujalkaa kauppaan - ihastuttava Anton&Anton, josta löytyi täysjyvälasagnelevyjä sekä goudaa valkokastiketta varten. Uuni päälle, maito hellalle ja vartin päästä lasagne oli löytänyt tiensä uuniin. Huomasin, että keittiöstäni puuttuu lasagnevuoka. Teeman vuoka on hieman liian matala lasagnelle, koska siihen ei mennyt kuin kaksi levykerrosta, mutta päättelin ettei sen vaikutus makuun olisi kuitenkaan huomattavan suuri. 45 minuuttia 175 asteessa ja pinta alkoi löytää tutun värin. Odotin mielenkiinnolla miltä kokkauskokeiluni maistuisi. Lasagnen paistuessa pyörittelin lopusta jauhelihataikinasta lihapullia (mausteeksi timjamia ja basilikaa) ja tein salaatin. 

Lopulta kaikki oli valmista ja saatoin istua pöytään maistelemaan aikaansaannoksiani. Lasagne olisi saanut vetäytyä hetken, mutta nälkä oli niin suuri etten malttanut odottaa (se olisi ollut myös kuvauksellisempi vetäytymisen jälkeen :). Täysjyvätuotteiden maku pastoissa saattaa usein häiritä, joten se askarrutti eniten.. Ensimmäinen suupala, toinen suupala.. Nam!!! Kyllä, hirvi-täysjyvä-tuoreyrtti-gouda -lasagneni maistui kuin maistuikin hyvältä! Se onnistui!!!!


ps. onko teillä jotain hyviä hirvenjauhelihareseptejä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti