lauantai 22. joulukuuta 2012

Joulumörkö

Heräsin tänään ärsyttävään olotilaan ja listaan asioita, jotka pyörivät päässäni tekemättömien asioiden osastolla. Etukäteen suunniteltu tiukka maallelähtöaikataulu ahdisti jo valmiiksi, eikä asiaa auttanut räjähtäneen näköinen koti tai postissa odottava paketti. Aikani asiaa kiukkuiltua tajusin, että joulumörkö oli iskenyt ja etten tekisi pian jotain, se voisi pilata koko joulun!

Ensimmäisenä posti. Tiesin jo aikaisempien päivien perusteella, että ihmisiä on liikkeellä enemmän kuin normaalilauantaisin, mutta en osannut varautua postissa odottavaan tilanteeseen. Toppapuku päällä katsoin epäuskoisena vuorotellen taululla vilkkuvaa  palvelunumeroa 315 ja kädestäni löytyvää numeroa 380. Kiukun siemen helähti sisälläni jälleen punaiseksi ja joulumörkö yritti vallata mielestäni tilaa. Hengitin syvään ja huomasin käytävällä ilmaisen niskahieronnan - loistavaa! Hartiat ovat olleet koko viikon jumissa ja hieronta teki todellakin hyvää. Istuessani hierottavana mietin kiitollisena, että jono oli niin pitkä ja sain rentoutua hetken kaiken tohinan keskellä. Kiitos Kinetic :) 

Postista kotiinpäin kulkiessani nautiskelin talven pakkassäästä ja tein sotasuunnitelmaa kotona odottavaan taisteluun. Ulko-oven sulkeuduttua mörkö nosti jälleen päätään: en varmasti saisi kotia kuntoon ennen iltamyöhää :/ Laitoin jouluradion soimaan ja aloitin taiston. Ensimmäisenä keittiö. Punajuuritahroja hinkatessani huomasin kasvojeni rentoutuneen ja jonkinlaisen hymynkareen suupielessä, joulumörkö sähisi. Mitä siistimmäksi keittiö muuttui, sitä tyytyväisemmäksi huomasin itseni! Syöksyin innoissani olohuonetta muistuttavan ompelu-askartelukaaoksen kimppuun ja pian löysinkin jo ruokapöydän kadonneen pinnan sekä kauan kadoksissa olleen sohvan. Kun viimein sytytin  kynttilät palamaan ja istahdin nauttimaan siististä kodista, ei joulumöröstä ollut enää tietoakaan. 1 - 0.  

Koti on nyt siisti, matkalaukku on melkein pakattuna ja joulumieli on matkalla meillekin. Ihanaa ja Rakkauden täyteistä Joulua, sekä voimia joulumörön voittamiseen. 


1 kommentti: