maanantai 6. toukokuuta 2013

Kyljyksiä ja shalalalaa

Toukokuun ensimmäinen maanantai, ainoa laatuaan vuonna 2013 :)

Sää suosii meitä ainakin täällä Etelä-Suomessa ja viikonloppuna maalla bongatut haarapääskyt vahvistivat jäiden sulamisen, muurahaisten ilmestymisen ja muiden kevään merkkien kielimän nopean mullistuksen. Kesä on jo ovella! 

Kesän kolkuttelusta kielii myös harrastusten kevätkauden päättyminen. Yht' äkkiä ehtii kokkailla keskiviikon lisäksi muinakin päivinä :) Tänään kaupasta tarttui mukaan vihersalaatin ainekset, jääkaapissa odottavien porsaankyljysten seuraksi. En muista koskaan ennen tehneeni itse porsaankyljyksiä, joten tartuin haasteeseen amatöörikokin intoa täynnä. Marinadi koostui öljystä, valkosipulista, chilistä, basilikasta ja timjamista, ja vaikka vaikutusaika jäikin lyhyeen, niin lihasta tuli maukasta. Kyljykset menevät itselläni samaan nostalgiaruokakategoriaan kuin kananmunakastike, kanankoivet ja lätyt - makumuistoja vuosien takaa :) 

Kevätfiiliksellä kohti tiistaita - shalalalalaa!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti