perjantai 2. marraskuuta 2012

Chilillä höystetty hirvisoppa

Viimeisen pakkauspäivä ruoan kriteerit olivat vaivattomuus sekä jääkaapin tyhjennys. Viime viikon siskonmakkarasopasta oli jäänyt kaapin pohjalle muutama peruna, porkkana ja kukkakaalia, ja kun kaupassa törmäsin hirven pata/soppalihan suhteellisen edulliseen hintaan, päätös oli tehty - hirvisoppaa. Laitoin hirvenlihan kylmään veteen ja laitoin levyn päälle. Kiehuttuaan hetken pinnalle alkoi kertyä vaahtoa, jonka lihatiskin kiltti setä oli neuvonut kuorimaan pois - lihan ryöppäys. Annoin lihojen kiehua noin tunnin (500g) jonka jälkeen testasin lihan kypsyyden ja siivilöin liemen. Lisäsin joukkoon perunat, porkkanat, chiliä, mustapippuria, suolaa, pari laakerinlehteä, keittovihannespussin ja valkosipulia. Hetken päästä lisäsin kukkakaalit. Kun perunat olivat kypsiä, otin kattilan liedeltä ja annostelin itselleni kulhollisen itse tehtyä hirvisoppaa, lisäsin rosmariinin oksan ja nautin makoisasta tauosta. Onkohan kokkausinspiraationi palaamassa?





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti